Presa / Sănătate

Duminica se deschide Expozitia de Sanatate*

Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie organizeaza in perioada 4-8 noiembrie, intre orele 16-20, la Casa de Cultura a Sindicatelor, o Expozitie de Sanatate. Pe parcursul celor cinci zile se vor prezenta la opt standuri principalii factori care mentin sanatatea psihica si corporala. Vor fi efectuate gratuit teste si evaluari computerizate ale starii de sanatate: tensiune arteriala, procentul de grasime din organism, indicele de masa corporala, glicemie, colesterol, varsta sanatatii.
Studiile au demonstrat ca 90% din prevenirea unei boli cardiace se poate realiza, in principal, printr-un stil de viata sanatos. La expozitie vor fi prezentate modalitati practice de schimbare a stilului de viata, pentru combaterea diferitelor boli.
Medici specializati in diferite domenii vor sustine seminarii in care se vor prezenta strategii de prevenire si control ale celor mai raspandite si mai grave boli din zilele noastre (boli de inima, cancer, diabet, etc).
Alimentatia are un rol deosebit in mentinerea sanatatii, de aceea organizatorii acestei expozitii vor pune la dispozitie pentru gustat preparate vegetariene si vor fi explicate modalitatile de gatit.
Scopul aceste expozitii este de a informa populatia cu privire la cum se poate trai sanatos prin respectarea unor principii esentiale de viata.
ASEF a mai organizat astfel de expozitii in judete precum: Bucuresti, Prahova, Dambovita, Constanta, Giurgiu, Buzau, Braila, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Olt, Dolj, Brasov, Mures, Suceava, in orase ca Fetesti, Ramnicu Sarat.
In Satu Mare o expozitie similara a avut loc in anul 2000. Rezultatele au fost foarte bune, iar persoanele care au participat la aceste expozitii au reusit sa isi schimbe stilul de viata de la caz la caz: scadere in greutate, reducerea colesterolului, renuntarea la tutun si alcool etc. Informarea reprezinta un prim pas pentru o viata traita fara probleme de sanatate.

Penina Cirt

articolziar.jpg* Articol apărut în Informaţia Zilei, 2 noiembrie 2007.

Lasă un comentariu