Presa / Sănătate / Ştiri

Satmarenii sunt asteptati la Expo Sanatate*

info.jpgIeri a avut loc deschiderea Expo Sanatate la Sala de Cultura a Sindicatelor, la orele 16.00. Deschiderea evenimentului a fost facuta de catre organizatorul expozitiei, Daniel Cirt, apoi medicul ginecolog Vasile Botnar, director al Spitalului Municipal din Sighetu Marmatiei, a tinut un seminar intitulat “Secretele longevitatii”, in care au fost prezentate modalitatile prin care viata se poate prelungi.
“Frumusetea vine din interior si este expresia unei sanatati biologice si spirituale”, a declarat printre altele Vasile Botnar.
In cadrul expozitiei, persoanele prezente au putut vizita cele 8 standuri care prezinta principalii factori de mentinere a sanatatii fizice si psihice. La primul stand, “Soarele”, vizitatorii au putut afla informatii importante despre influenta benefica a soarelui asupra organismului, precum si efectele negative ale unei expuneri la lumina solara. La standul “Aer” s-au prezentat efectele nocive ale aerului poluat si mai ales ale fumului de tigara asupra organismului. 10% din cauzele cancerului pulmonar sunt datorate aerului poluat, iar 90% tutunului.
La standul “Nutritie” vizitatorii au putut afla despre cat, ce, cand si cum trebuie sa mancam. O alimentatie echilibrata si sanatoasa reduce riscul imbolnavirii organismului.
Vizitatorii au degustat alimente vegetariene si le-au fost explicate modalitatile de preparare. De asemenea a fost reprezentata piramida nutritionista, cu alimentele de baza pe care trebuie sa le consume orice persoana pentru a avea o viata sanatoasa.

Pe parcursul expozitiei vizitatorii beneficiaza gratuit de diferite teste

La standul “Apa“ s-au prezentat informatii benefice cu privire la cata apa este indicat sa se bea zilnic si mai ales evitarea altor bauturi precum cafeaua, bauturile alcoolice, solventii etc. “Tihna” a fost standul la care s-a vorbit despre cat de important este timpul alocat somnului, timpul pentru relaxare, pentru evitarea stresului, a depresiei si a bolilor de inima. “Activitatea fizica“ a fost standul la care s-a prezentat beneficiul miscarii zilnice asupra organismului si a mentinerii sanatatii. La standul “Temperanta“ a fost prezentat echilibrul pe care trebuie sa il aiba fiecare persoana in viata de zi cu zi. “Echilibrul spiritual” a fost cel de-al 8-lea stand, la care participantii au putut afla cat de importanta este legatura unei persoane cu Dumnezeu.
Pe parcursul expozitiei vizitatorii beneficiaza gratuit de teste precum: masurarea tensiunii arteriale, procentul de grasime din organism, indicele de masa corporal, glicemie, colesterol si varsta sanatatii.
Expo Sanatate este organizata de Asociatia de Sanatate, Educatie si Familie si va continua pe parcursul a inca 4 zile, intre orele 16-20, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Vor fi prezenti medici de diferite specializari, care vor prezenta seminarii si vor putea raspunde la diferite intrebari. Printre partenerii media la acest eveniment se numara si Informatia Zilei.

Penina Cirt

* Articol apărut în Informaţia zilei, în 5 noiembrie 2007. 

Reclame

Un gând despre „Satmarenii sunt asteptati la Expo Sanatate*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s