Ştiri

SperantaTV a inceput sa emita primele emisiuni

Luni, 30 aprilie, la ora 18:00, SperantaTV a inceput sa emita primele emisiuni. Echipa de tehnicieni, condusa de fr Cristian Panaitescu, a asigurat un inceput punctual in cele mai bune conditii tehnice. Programul s-a deschis cu seria prezentata de fr Mark Finley la Sala Palatului in anul 1999, Speranta pentru Generatia 2000. Pentru inceput, un pachet de patru ore de emisiuni va rula intre orele 18:00 si 22:00, acesta fiind apoi reluat pana a doua zi la ora 18:00, cand va incepe un pachet nou. In grila se afla in acest moment atat emisiuni cunoscute, cum sunt Galileanul, Vremea impacarii, Cautarea, Evidenta, etc, cat si emisiuni noi. Intre acestea se afla un program de prezentare a Bibliei, prezentat de fr Lucian Cristescu, un studiu asupra epistolelor lui Pavel, cu fr Aron Moldovan, prezentari ale activitatii institutiilor bisericii, si altele. In acelasi timp vor fi continuate serii de emisiuni care au fost folosite pe diferite canale nationale si locale sau pe Hope Channel: Jurnal de credinta, cu sr Beatrice Lospa, Viata la Superlativ, cu fr Cornel Darvasan, si In cautarea unui raspuns, cu fr Norel Iacob. Treptat, productia de programe noi se va dezvolta, in asa fel incat pachetul care se repeta sa fie de sase si apoi de opt ore.

Fiind anuntat imediat dupa inceperea transmisiilor, fr Ulrich Frikart, presedintele organizatiei regionale Euro-Africa, a raspuns cu entuziasm: „Aceasta este o stire excelenta! Astept cu nerabdare sa pot vedea emisiunile si pe Internet.” Sora Kandus Thorp, vice-presedinte pentru dezvoltare la Hope Channel, a exclamat: „Ati perseverat, ati depasit greutatile, si ati reusit! SperantaTV va fi o uriasa binecuvantare, facand cunoscuta Speranta. Felicitari intregii echipe!”. Contactat telefonic, fr Teodor Hutanu, presedintele Uniunii Romane, si-a exprimat multumirea fata de Dumnezeu, care ne-a pus la dispozitie un mijloc atat de modern si de puternic prin care sa incurajam pe oamenii dezorientati si sa le intarim credinta. Fr Lucian Cristescu, ale carui prezentari biblice vor constitui un stalp de rezistenta al intregului program, a spus ca acest inceput este un raspuns la multe rugaciuni fierbinti, iar fr Marius Munteanu, presedintele Conferintei Moldova, a marturisit increderea pe care o are ca televiziunea adventista va fi bine folosita de credinciosii nostri pentru a comunica celor din jur speranta asa cum este in Domnul Hristos. La fel de rapid au raspuns fr.Iosif Suciu, pastorul bisericii romane din Bruxelles, care a spus ca este dornic sa vada cat mai curand programul pe Internet, si fr Marius Stanescu, care produce la Chicago emisiuni de radio in limba romana si care a comentat: „Domnul sa fie laudat! Ma bucur mult pentru acest moment istoric si ma rog ca intregul proiect sa aiba reusita.”

Zilele acestea se semneaza deja primele contracte pentru preluarea emisiunilor de catre retele locale de cablu. Fr Liviu Dumitrascu, care este responsabil pentru distributie, si-a aratat increderea ca inceperea emisiei va incuraja pe pastori si pe membri sa abordeze statiile de cablu din zona pentru a realiza noi contracte de preluare.

Detalii la http://www.speranta.tv/

Reclame

Un gând despre „SperantaTV a inceput sa emita primele emisiuni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s