Evenimente / Misiune / Sănătate / Ştiri

Expoziţie de Sănătate la Penitenciar

expo1.jpgSocietatea Umanitară pentru Penitenciare (SUP), filiala Cluj Napoca, a organizat în zilele de 21, 22 şi 23 martie o Expoziţie de Sănătate în Penitenciarul Satu Mare. Expoziţia a fost adresată cadrelor şi angajaţilor penitenciarului.
Pentru 3 zile, clubul penitenciarului s-a transformat într-un loc al reformei sănătăţii. De jur împrejurul sălii au fost montate 16 panouri cu cei 8 factori sanogenetici (soare, aer, nutriţie, apă, tihnă, activitate fizică, temperanţă, echilibru mental-spiritual). Cu ajutorul asociaţiei SCOAR s-au oferit gratuit teste de colesterol şi glicemie, efectuându-se şi teste de tensiune arterială, indicele de masă corporală şi procentul de grăsime. Au participat aproximativ 50 de persoane dintre angajaţii închisorii. Participanţii la expoziţie au putut afla carenţele din stilul lor de viaţă. Cei care au participat la prezentări şi la testele oferite în cadrul Expoziţiei au fost încântaţi de faptul că cineva se gândeşte şi la ei. O bună parte din fumătorii prezenţi la expoziţie sunt doritori să se înscrie într-un seminar antifumat. De asemenea, prezentarea principiului Încrederii în Dumnezeu (ultimele două panouri din cele 16), au sensibilizat pe unii din participanţi. Doamna doctor Cornelia Nistor, medic în cadrul Penitenciarului Satu Mare, s-a implicat alături de voluntarii SUP. Doamna doctor a apreciat în mod deosebit ceea ce volutarii SUP au oferit personalului închisorii.
expo2.jpg Vasile Rusneac, secretarul SUP pentru Transilvania de Nord, şi medicii Bodnar Bazil, Daniel Turturică, Livia Turturică şi Grigore Turda au slujit ca voluntari în acest proiect din partea Bisericii Adventiste din Sighetul Marmaţiei. Din partea Bisericii Adventiste din Satu Mare au participat ca voluntari medicii Bartha Dezideriu, Bartha Lucia şi asistent medical Sălăjean Florica, alături de pastorul Daniel Cirţ. Cadrele penitenciarului şi-au exprimat dorinţa ca Expoziţia de Sănătate să revină şi în anul următor. Credem că această formă de lucrare a produs un ecou bun în sufletele acestor oameni.
Majoritatea angajaţilor penitenciarului din Satu Mare se pensionează în jurul vârstei de 45 de ani datorită stresului cauzat de condiţiile muncii cu cei din detenţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s